BodySculptor

Tarieven

AfslankenPrijs
1 sessie60€
5 + 1 sessies gratis300€
Therapie & Technologie

Een innovatie door bio-medisch onderzoek

EXTREEM LAAG FREQUENTE VELDEN

BodySculptor is vooral een modern en efficiënte afslankende technologie. Onder het effect van bio-magnetische golven worden de vrije vetzuren progressief vrijgemaakt, afgescheiden en verwijderd door een efficiënte drainage.

De therapie combineert : een gepatenteerde medische technologie met een lymfedrainage.

Body SculptorBodysculptor ExCell

1. De efficiëntie van extreem laag frequente velden

( E.L.F. of extreme low frequency, < 100Hz )

GLADDE SPIEREN

De specifieke golflengte stimuleert de samentrekking van spieren zonder dat men dit merkt. De samentrekking gebeurt immers op het niveau van de gladde spieren en stimuleert bijgevolg de lipolyse. Lipolyse of vetverbranding is een fysiologisch proces, dat plaatsvindt om energie op te wekken in het lichaam. Vetten (hetzij afkomstig uit voeding, hetzij opgeslagen in het lichaam) worden ‘verbrand’ en omgezet in energie (massa-energierelatie). Bij dit proces wordt triglyceride afgebroken tot glycerol en drie vrije vetzuurmoleculen. Het omgekeerde proces, het opbouwen van een vet, noemt men lipogenese.

Het verbranden van 1 gram vet levert ca. 38 kJ aan energie op, die bijvoorbeeld gebruikt kan worden om het lichaam te verwarmen of om te bewegen. Andersom dienen er ca. 38 kJ uit vet geconsumeerd te worden om één gram aan vet bij te komen. Ook wanneer teveel koolhydraten (suikers of zetmeel) of eiwitten gegeten worden, kan het overschot aan binnengekregen voeding omgezet worden in vet en opgeslagen worden.

body-pacific-sun12
body-pacific-sun14

De onmerkbare spiercontracties zorgen voor een hoog energieverbruik !

30 minuten bodySculptor = een verbruik van ca. 650 kCal !

40% van de dagelijkse energiebehoefte wordt verbruikt door gladde spieren

body-pacific-sun15
2. De weldaden van een lichamelijke drainage door micropressie

LYMFEVATENSTELSEL

  • De aangename lymfedrainage zorgt voor een ontlasting van : de vrijgemaakte vetzuren dankzij de therapie met laag frequente velden.
  • Maar het stimuleert ook : de afvoer van te veel aan vocht en afvalstoffen

Dit helpt bij de versteviging en verbetering van de huid alsook de behandeling van cellulite en zware, vermoeide benen.

Naast centimeterverlies dankzij de E.L.F. velden is er ook een duidelijke impact op het niveau van de huid. BodySculptor helpt te huid te verstevigen en verstrakken. Het is ideaal voor die vervelende bandjes of verslapte huid.

Ook ten aanzien van cellulite biedt bodySculptor bijzonder duurzame resultaten. BodySculptor gaat immers de strijd aan met zowel de vetmassa als vochtophoping.

Bovendien maakt het de behandeling bijzonder ontspannend en aangenaam. De meeste bodySculptor-gebruikers vallen reeds na enkele minuten in slaap.

Squelette
BodySculptor ExCell+ Gen 2.0
BodySculptor ExCell+ Gen 3.0
Resultaten & medisch onderzoek

BodySculptor werd ontwikkeld in Frankrijk door artsen gespecialiseerd in de behandeling van abdominale obesitas.

In 1998 werden de eerste bodySculptor behandelingen al uitgevoerd. Al snel werd bodySculptor de marktleider in Frankrijk met meer dan 600 centra !

Bovendien wordt bodySculptor alsook in de medische wereld toegepast voor toepassingen zoals :
fybromyalgie, visceraal vet, diabetes, cholesterolverlaging, lymfoedeen, lymfedrainage, recuperatie na zware sportinspanningen, ondersteuning van vruchtbaarheidsbehandelingen, enzovoort…

lees meer over Redustim, de medische versie van de bodySculptor >

Sinds 2011 is bodySculptor alsook beschikbaar in BeNeLux.
Ook in Vlaanderen is de opmars van bodySculptor een succes want in 2012 telde men al meer dan 50 studio’s die bodySculptor aanbieden in Vlaanderen. Momenteel meer dan 100 studio’s in BeNeLux

body-pacific-sun9
  • Een gerandomiseerde dubbelblinde studie heeft kunnen vaststellen dat bij patiënten met een gemiddeld BMI van 28 een gemiddeld verlies van tailleomtrek was van 6cm !
  • Een tweede studie met DNA-chip heeft kunnen aantonen dat de sessies van BODYSCULPTOR® niet waarneembare spiercontracties van de gladde spieren veroorzaken.
aviesan

bodySculptor is een gecertificeerd medisch apparaat.
Het wordt geklasseerd als niet-invasief chirurgisch apparaat.

Een kuur praktisch

Voor welke lichaamszones ?

Bodysculptor werkt zeer gericht en geconcentreerd op elke probleemzone  maar kan alle probleemzones gelijktijdig behandelen. Volgens de persoonlijk behoeften zal de BodySculptor ageren op zowel… GELAAT, KIN & ARMEN HEUPEN, BUIK & TAILLE DIJEN, KNIEEN & KUITEN.

Welke resultaten kan men verwachten ?

Na medische studies allerhande kwam men tot volgend besluit : Het gemiddeld verlies in centimeters op het lichaam, na een kuur van 12 behandelingen, bedraagt ongeveer 2 kledingmaten!
Enkele cijfers van gemiddeld centimeter verlies:

  • 1,8cm op het niveau van de armen en de kuiten
  • 7,5 cm op het niveau van de taille en de heupen
  • 2,7 cm op het niveau van de knieën
  • 3,9 cm op niveau van de dijen.

Zelfs 15 dagen na de laatste behandeling blijkt dat er nog een significant centimeterverlies is !
Dus dit systeem biedt alsook een concreet duurzaam resultaat.

Ook verstevigend voor de huid !

Vanaf een bepaalde leeftijd begint de huid te verslappen, het lichaam verliest haar silhouet (vorm) en kleine uitzakkingen verschijnen … Inderdaad, niemand ontsnapt aan het fenomeen van verslapte huid zowel slanke als minder slanke vrouwen. De levensstijl speelt een belangrijke rol hierin maar ook veelvuldig diëten, gebrek aan sport en beweging, zwangerschap, en een tekort aan hydratatie zijn belangrijke factoren die de collageen- en elastine vezels ondermijnen. Deze staan in voor de huidspanning en textuur. Een kuur met de BodySculptor exCell+ verbetert de elasticiteit en zorgt voor een strakkere huid. Daarom is deze techniek ook aangewezen voor vrouwen die enkel op zoek zijn naar huidversteviging. Bodysculptor biedt hen een duidelijke verbetering van de kwaliteit en de vorm van de huid en dit zowel op het niveau van het lichaam als van het gelaat, kin en nek. Een medische studie verricht op 22 vrouwen, die een kuur van 12 behandelingen met de BodySculptor exCell+ gedaan hebben, toonde aan dat 100% van hen een duidelijke versteviging van het lichaam hadden en bij 36% van hen vond deze versteviging erg indrukwekkend.

Voor wie ?

Dit is dé oplossing om af te slanken en fitter te voelen.
En bovendien gericht op alle lichaamszones !

Het is uitermate geschikt voor vrouwen en mannen.

Op leeftijd staat geen grens, de resultaten zijn overtuigend. Er is geen enkel onwenselijk neveneffect, ook niet voor personen op hogere leeftijd of met problemen van metabolische aard.

Hoe verloopt de behandeling ?

Zalig is het correcte woord in dit geval.
Meeste gebruikers dommelen na enkele minuten in.

TRADITIONELE KUUR : 12 behandelingen — 2 sessies / week (4 à 6 weken)

EXPRESS KUUR : 12 behandelingen — 1 sessie / dag (2 weken)

Voeding aanpassen ?

Er is geen specifieke dieet verbonden aan de therapie met bodySculptor.

Niettemin wordt er aangeraden om een zo regelmatig mogelijke voedingsgewoonte te hanteren, voldoende water te drinken en ’s avonds een lichte maaltijd te consumeren. Voor zij die dat wensen kan er ook extra voedingsadvies aangeboden worden. We verwijzen alsook graag naar nutriSculptor. Een ideale aanvulling tijdens een kuur met bodySculptor. NutriSculptor draagt bij tot een energieleverende stowisseling en helpt bij duurzaam gewichtsverlies zonder jojo-effect. Lees hier meer over nutriSculptor.

Onderhoudsbeurten ?

De resultaten met bodySculptor zijn bijzonder duurzaam. Niettemin wordt het aangeraden om de behandeling op regelmatige wijze verder te zetten. Dit kan eenvoudig met behulp van de 20-beurten kaart.
De frequentie varieert van 1 sessie per week tot 1 sessie per 2 weken.
Met een 20-beurten kaart kan men dus een half jaar tot 1 jaar de behandeling onderhouden.

Begeleiding ?

De studio’s die een bodySculptor aanbieden (zie studiolijst), beschikken allen over een uitgebreide kennisen gamma om verder te begeleiden. Elke studio volgt elk jaar herhaaldelijk meetings en workshops omtrent bodySculptor, aangeboden door de producent (DJ Medical). Op deze manier zijn zij altijd op de hoogte van de laatste nieuwe tips, trics en ontwikkelingen. Zij kunnen dus bijstaan bij voedingsadvies, bewegingstherapie en andere zaken…