Definitive laserontharing

Veelgestelde vragen rond laserontharing

Hoe verloopt een consultatie?

Vooraf zal de arts u uitvoerig informeren over het verloop en effect van de laserbehandeling voor permanent ontharen. Na een analyse van het huidoppervlak dat u wenst te laten laten behandelen, maakt de laser deskundige een schatting van de hoeveelheid consultaties die u nodig hebt. Gemiddeld hebt u vier tot zes sessies nodig voor een goed resultaat.

Hoe bereid ik me voor op de laserbehandeling?

U scheert een dag voor de lasersessie de lichaamszone die u wenst te ‘aten faseren.

Waxen of epileren dient gedurende de hete behandeling v emeden te worden.

U vermijdt zon en zonnebank gedurende de volledige behandelingsperiode, alsook één maand voor én na het laseren. Indien er toch zon is, gebruik dan elke 2 uur een sunblock (SPF50).

U reinigt uw huid met zeepwater voor de behandeling.

U stopt met bruinversnellers of het gebruik van bruinen zonder zon uiterlijk 2 weken voor de behandeling.

Hoe lang duurt de totale behandeling?

Een laserbehandeling gebeurt doorgaans in vier tot zes sessies met intervallen van enkele weken. De diodelaser werkt in op de pigmentatie in de haren en het daarom het meest efficiënt tijdens de anagene groeifase van de haartjes. Haren die in de overgangs- en rustfase zitten, zijn tijdelijk niet vatbaar voor de laserbehandeling omdat ze geen pigment bevatten. Het is daarom belangrijk om 4 tot 6 keer dezelfde lichaamszone te behandelen. In sommige gevallen treedt een kleine hergroei op. vaak met lichtere en fijnere haartjes. Een jaarlijkse onderhoudssessie is hiervoor meestal voldoende.

Moet ik me nadien nooit meer ontharen?

Het lasertoestel vernietigt de haarwortelcellen in het haarzakje, zodat er nadien geen haartje meer kan groeien. Her licht van de laser is hel meest effectief op donkere haren, daar deze veel melanine (pigment) bevatten. Permanent ontharen betekent niet dat alle haren op uw lichaam weg zijn, maar wel dat uw beharing drastisch vermindert.

Komt elk huidtype in aanmerking?

Om de behandeling met succes te kunnen uitvoeren is het belangrijk dat he huid zo bleek mogelijk is. Daarom wordt de behandeling meestal uitgevoerd tijdens de herfst, winter en lente. Donkere huidtypes en een gebruinde huid zijn moeilijker te behandelen.

Stoort u zich vaak aan haargroei op ongewenste plaatsen en wilt u tijd en comfort winnen tijdens ,uw lichaamsverzorging? Dan is definitieve laserontharing een uitstekende oplossing. Zowel voor mannen als voor vrouwen met ongewenste haargroei in bepaalde lichaamszones.

Vraag uw arts om persoonlijk advies rond de behandeling van ongewenst lichaamshaar via laserontharing.

Tarieven

ZoneTarieven (per sessie)
Bovenlip50-75 €
Kin50-75 €
Baard70-150 €
Gelaat75-125 €
Oksels100-125 €
Bikini125-150 €
Armen175 €
Dijen200 €
1/2 Benen250 €
Borst200-250 €
Dos250-300 €
Online buik50-75 €
Boezem50 €
Voeten-Handen50 €